KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Dramska sekcija

Življenje vaških plejbojev po Poljčansko

Objavil: Kasia Hulek , dne: junij 9, 2015, 4:30 pop

Da je življenje vaških plejbojev izjemno zanimivo, so javnosti premierno prikazali člani dramske skupine kuda Janka Živka v Poljčanah v veseloigri z istim naslovom ali Rogonosec v treh dejanjih.

 

V nedeljo, 8.marca, je v Poljčanah nabito polna dvorana Doma športa in kulture kar pokala po šivih ne le od smeha, pač pa tudi od navdušenja nad igro igralcev.
Tematika je bila za domače občinstvo nekaj novega, drugačnega, rahlo drznega in prav to je navdušilo obiskovalce, Škoda je le, da dvorana ni mogla pod svojo streho sprejeti vseh, ki so si želeli ogledati predstavo. Toda za vse, ki niso videli premiere, so pripravili ponovitev že naslednjo nedeljo, 15.marca.
Pa se dotaknimo še tistih, ki so predstavo ustvarili. Seveda ima največ zaslug režiser in scenograf Sašo Juhart, ki je doslej navdušil že z režijo otroške predstave Vilinček.
Veseloigra Rogonosec ali Življenje vaških plejbojev, delo neznanega avtorja, je posebna že zaradi igralske zasedbe, saj so moške vloge odigrale ženske, v ženski koži pa so se preizkusili moški.Tako so vloge odigrali Maja Šlamberger, ki je igrala vlogo župana Adolfa, njegovo ženo Lucijo pa Marko Opič. Blaž Pirš se je odlično počutil kot Amanda, ki je žena bogatega trgovca z lanom Ronalda, ki ga igra Jelena Verdnik. Jasna Majhen je igrala Ota, pa ne kar nekega, ampak Ota Poljčanskega, v vlogi Francke pa si je “materinstvo” na lastni koži skusil Jani Vodušek. Veliko zakonskih preglavic sta imela tudi Kristina, ki jo je igral Urban Pihler, in njen mož Cola, ki ga je igrala Sara Rojs. Potem je bil tu še zelo “obdarjen” glavni plejboj Valerij, ki ga je prepričljivo odigrala Daniela Berdnik, in Tinček, njegov “public relation man” v čigar koži se je dobro znašla Maša Medved.
Napoved, povezovanje in predstavitev songov je opravil kar režiser Sašo Juhart sam.
Za “preobrazbo” obeh spolov je z make upom poskrbela Nina Rojs.
Letošnji gledališki dnevi so bili, kot vse kaže, povsod polni smeha. Ljudje, ki imajo radi igro in gledališče, čeprav ljubiteljsko, pa so bili bogato nagrajeni s kakovostnimi predstavami.
Predstavo sta po uradni dolžnosti spremljali tudi strokovna ocenjevalka Ana Ruter in Valerija Regoršek iz JSKD Slovenska Bistrica. Kakšna bo uradna ocena, je za zdaj še skrivnost.

 

Vir: Panorama

 

vaski play