KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Recitatorska sekcija

Večer pod kostanji z novo poezijo in novo energijo

Objavil: Uroš Orešič , dne: februar 13, 2015, 9:07 pop

Predstavila sta se pesnika Milan Novak in Ljubica Ribić

Minuli četrtek ob 19.uri so se zbrali ljubitelji poezije pod kostanji gostišča Jug v Poljčanah. Tokratna literarna gosta sta bila Ljubica Ribić iz Varaždina in Milan Novak, sicer Slovenec, ki prav tako živi v Varaždinu. vnaprej obljubljeni Branko Fuchs s svojo poezijo iz objektivnih razlogov ni sodeloval in bo svoje pesmi predstavil ob drugi priložnosti. tako sta se predstavila Ljubica in Milan. Nekaj poezije sta recitirala sama, nekaj njunih pesmi pa je obiskovalcem prebrala Zdenka Detiček Opič. Za prijetno vzdušje je poskrbela mlada obetavna pevka Tina Kavkler iz Makol, ki se s svojim čudovitim glasom vse bolj uveljavlja na slovenski sceni.

kot je že navada, se na tovrstnih prireditvah ravno ne tare ljudi, kar je tudi razumljivo, saj moraš za razumevanje poezije vselej odpreti uho in srce in pustiti, da te prevzame… Tisti, ki so si privoščili večer poezije, so prav gotovo s seboj odnesli neko novo dimenzijo občutkov, kajti pesmi Ljubice in Milana so polne emocij, čustev, prepleta ljubezni in večnega vprašanja, kaj je prav, kaj je privid in kaj je tisto, kar nas zaznamuje.
Prireditev je povezovala predsednica KUD Janko Živko Jasna Orešič, za ozvočenje pa je poskrbel Tin Magrič.

Po končanem uradnem delu je stekel sproščen klepet z gostoma o poeziji, ustvarjanju in tudi na temo mesta Varaždin, ki je sodeč po Ljubičinih besedah, najlepše mesto na svetu.”

Vir: Panorama
Avtor: Zdenka Detiček Opič