KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Dramska sekcija, Pevke ljudskih pesmi

Dom športa in kulture bo za srečanje občanov nad 70 let kmalu premajhen

Objavil: Kasia Hulek , dne: februar 15, 2015, 8:04 pop

Nepogrešljiva srečanja

Tone Pavček je zapisal, da se prijateljstvo prijateljev dotika od mezinčka na nogi do besede z jezika… Prav tako smo se pri KORK Poljčane dotaknili naših vsakoletnih prijateljev- občanov, s katerimi se družimo na tradicionalnem vsakoletnem jesenskem srečanju.

Aktivistke RK Poljčane so vesele, ker se število občanov, ki so povabljeni na to srečanje, vsako leto povečuje, zato bo treba razmišljati o večjem prostoru, saj je poljčanski Dom športa in kulture že skoraj pretesen.

Letos se je zbralo že prek dvesto občanov, ki so se ob kulturnem programu v izvedbi članov kuda Janko Živko, ob dobri hrani Gostilne Kajtna in kozarčku dobrega vina Vinogradniško – sadjarskega društva Poljčane preživeli kar nekaj prijetnih uric lepega jesenskega popoldneva.

Da je bilo druženje še zabavnejše in da so se občani dodobra nasmejali, je poskrbela tudi gostujoča dramska skupina Doma dr.Jožeta Potrča Poljčane s skečem Petelin in stara znanca Fanika in Tonček (Marko in Sašo). Prepevale so tudi kudove Ljudske pevke, za veselo vzdušje pa je skrbel ansambel Rober iz Lušečke vasi. posebnost tokratnega srečanja pa je bila obetavna pevka Tina Kavkler iz Makol, ki je s svojo čudovito interpretacijo pesmi posamezne obiskovalce ganila do solz…

Vir: Panorama
Avtor: Zdenka Detiček Opič