KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Dramska sekcija

Božiček v Poljčanah

Objavil: Uroš Orešič , dne: december 30, 2010, 7:02 pop

Polna dvorana otrok

Še še spomnite Rdeče kapice in lovca Jake, kako sta rešila babico pred zlobnim volkom? Prav takšno >>reševalno akcijo« so prikazali člani dramske sekcije KUD-a Janko Živko Poljčane. na zadnjo predbožično sredo, ko so pred polno dvorano otrok in staršev uprizorili priredbo vsem dobro poznane pravljice. Otroci so lovcu z nasveti pomagali ugnati volka, se skupaj z Rdečo kapico ter babico veselili rešitve iz velike vreče, nato pa glasno klicali Božička.

In tako se je po zadnjih krpah snega, ki je pokrival naše kraje, v Dom športa in kulture pripeljal mož z belo brado. Otroci so ga z odprtimi usti in iskricami v očeh poslušali in odgovorili na vsa njegova vprašanja. Preden jim je razdelil darila – pravljice Zdenke Detiček Opič, katera je financirala občina Poljčane – pa so mu morali obljubiti, da bodo ubogali svoje starše, se lepo igrali z bratci, sestricami ter prijatelji in se nasploh zelo lepo obnašali. On pa jim je dal besedo, da se naslednje leto spet ustavi v Poljčanah.

Ob zaključku si je Božiček vzel še nekaj časa za fotografiranje, potem pa hitro oddrvel razdeljevat darila še drugim otrokom, ki so ga najbrž pričakovali prav tako nestrpno kot otroci v Poljčanah.

(Vir: Panorama, 30. december 2010)


[photosmash]