KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Ljudski pevci izpod Boča

Življenje tudi v zrelih letih ponuja lepote

Objavil: Uroš Orešič , dne: november 4, 2010, 11:01 pop

Krajevna organizacija Rdečega križa Poljčane je tudi letos pripravila srečanje za vse tiste, ki so že stopili v sedemdeseta leta življenja. Zbralo se je zajetno število občanov, vselej zadovoljnih in veselih, da se (nekateri) vsaj enkrat letno snidejo.

Zbrani so uživali v bogatem kulturnem programu, ki so ga prispevali otroci enote Mehurčki vrtca Poljčane, mentorici sta bili Monika Drozg in Klavdija Čoh. Nastopili so še učenci OŠ Poljčane pod mentorstvom Jelke Voglar. Z lepo ljudsko pesmijo so se predstavile Ljudske pevke KUD-a Janka Živka Poljčane, nastopil je tudi ansambel Izpod Boča, ki ga sestavljajo oskrbovanci in zaposleni v Domu dr. Jožeta Potrča iz Poljčan. Prava poslastica prireditve je bila vokalna skupina Vivere iz Slovenske Bistrice, ki se prijazno odzvala povabilu in izbrane navdušila s svojimi glasovi. Za pravo domače vzdušje so nastopili tudi fantje ansambla Vinska trta, ki so zbrane zabavali tudi še po uradnem kulturnem programu. Prireditev je z lepimi mislimi o ljubezni in medsebojnem spoštovanju povezovala Zdenka Detiček Opič.

Svoje misli in čestitke k delu KO RK Poljčane so dodali še predsednica Jožica Rožencvet, sekretarka Območnega združenja RK Slovenska Bistrica, Marija Bračič, predsednica KUD-a Janka Živka, Jasna Orešič, predsednica DU Poljčane, in Berta Majhen. Zbrane je nagovoril tudi novi stari župan Občine Poljčane Stanislav Kovačič, ki se je občanom zahvalil za zaupanje za nadaljnja štiri leta županovanja.

Po kulturnem programu je sledila pogostitev, nato pa prijetno druženje.

Za pomoč pri uspešno izpeljani prireditvi se aktivistke KO RK Poljčane iskreno zahvaljujejo: županu in Občini Poljčane Mirku Slatenšku in PGD Poljčane, Vinku Furmanu in Srečku Kidriču ter Vinogradniško sadjarskemu društvu Poljčane Ivanu Rejcu za ozvočenje Romani Spolenak in Društvu zeliščarjev Dravinjske doline Marku Opiču za pomoč pri odvozu miz in klopi ter vsem sponzorjem in donatorjem, ki so s svojimi prispevki pripomogli k uspešni izvedbi nepozabnega srečanja.

Da bodo ohranjali le ljubezen in lepe trenutke življenja, so s obljubili ob koncu, in seveda da se prihodnje leto spet srečajo. Do takrat pa vse dobro in čim krajšo zimo …

(Vir: Panorama, 4.november 2010)

[photosmash]