KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Dramska sekcija

Glavni dobitek gre v Poljčane

Objavil: Uroš Orešič , dne: oktober 28, 2010, 7:07 pop

Skupinska dramska sekcija

V zadnjih štirinajstih dnevih je dramska sekcija KUD-a Janka Živka Poljčane kar trikrat na oder postavila satirično komedijo v treh dejanjih Glavni dobitek avtorja Frana Lipaha.

V glavnih vlogah zakoncev Brvar sta zablestela Uroš in Jasna Orešič. Družbo so jima na odru delali še njun sin Branko (Leon Zamuda), bančna ravnateljica Babičeva (Petra Orešič) s hčerko Ireno (Anja Plemenitaš). Dodaten smeh med gledalci sta povzročali sorodnica Nada (Patricija But) in služkinja Ančka (Kaja Plemenitaš). Za ravno prav začinjen in dovolj vroč ričet pa sta poskrbela še zakonca Kocjančič (Amadea Marguč in Nejc Vantur). Da je besedilo steklo, kot je treba, gre zahvala šepetalkama Jasni Majhen in Alji Rozman.

Brvarjevi so revna meščanska družina, ki ima dovolj svojih problemov, tako da se jim ni treba ukvarjati še z drugimi. Upokojeni profesor Brvar in njegova žena živita precej mirno življenje, vendar se vedno glasneje začenja govoriti o Brankovi ljubezni. Irena in Branko sta dokaz za to, da ljubezen ne gleda na finančno stanje posameznika, rada se imata kljub vsem preprekam. Pikona i v zgodbi doda še bančna ravnateljica z novico, da je revna družina zadela mili jonski dobitek in Brvarjevi naenkrat postanejo osrednja tema za opravljanje med prebivalci. Denar resda izbriše vse dotedanje težave, marsikateri problem se kar naenkrat zdi veliko manjši. Kljub vsemu pa so Brvarjevi na težki preizkušnji, kajti milijonski dobitek vendarle ni enodnevna muha. Navsezadnje ravno v težavah človek ugotovi, kdo so njegovi pravi prijatelji, kar se v igri tudi jasno pokaže. Sorodnik, znanec, prijatelj, stari služabnik ni važno, kaj si in kaj imaš, najpomembneje je dobro srce in dokler znaš živeti skromno in ne misliti samo nase, ti noben milijon ne more spremeniti življenja.

Vse tri uprizoritve so bile odlično odigrane, publika je igro sprejela z navdušenjem. Dramska sekcija, katere večina igralcev je tokrat prvič stala na odru, je tako dobila veliko potrditev občinstva, zato obljubljajo, da bodo v prihodnosti le še nadgrajevali svoje delo in vas kmalu spet povabili na katero od predstav.

(Vir: Panorama, 28. oktober 2010)

[photosmash]