KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Recitatorska sekcija, Tamburaši Kavkler

Večer pod kostanji

Objavil: Uroš Orešič , dne: september 10, 2010, 2:00 pop

Po celotedenskem deževju skoraj nismo mogli verjeti, da bo vreme vendarle naklonjeno načrtovanemu Večeru pod kostanji na letni terasi Gostišča Jug v Poljčanah. Že kar nekaj časa so potekale priprave na ta večer, v katerem so sodelovale tri sekcije KUD-a Janko Živko Poljčane. Predsednica likovne sekcije, umetnica Jožica Zemljak, je predstavila ciklus svojih slik, ki jih je poimenovala Tegobe življenja. Na to temo je bila vezana tudi poezija Zdenke Detiček Opič, ki so jo prebirali člani recitatorske sekcije Milan Selčan, Franc Valand, Tomaž Kurež (ki je bil tudi v vlogi kitarista), Polona Pleničar Galun in avtorica sama. Da se poezija, slika in pesem lepo prepletajo, so dokazali še člani tretje kudove sekcije, Tamburaši Kavkler, ki so s petjem in igranjem polepšali lepo preživet večer. Med sliko, poezijo in pesmijo se je »sprehajala« Sara Kohne, ki je z lepimi povezovalnimi mislimi in s svojim petjem povezala Večer pod kostanji, kjer so se zbrali ljubitelji tovrstne kulturne vsebine.

Večer ob sliki, glasbi in poeziji vselej pusti v srcu dober občutek, zato so v prijetni družbi in klepetu obiskovalci ostali še kar nekaj časa.

Poleg toplega večera in čudovitega sončnega zahoda, ki je počasi prehajal v noč, so do izraza prišli plameni bakel, ob mizah pa je zbrane oblivala blagodejna svetloba sveč.

Člani sekcij KUD Janko Živko so bili veseli, da so občanom pričarali lep poletni večer, poln romantike in sprostitve. Čutiti je bilo veliko pozitivne energije, ki je zbrane povezovala in jih napolnila do zadnjega atoma.

(Vir: Panorama)

[photosmash]