KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Recitatorska sekcija

Dan državnosti

Objavil: Uroš Orešič , dne: junij 25, 2010, 2:07 pop

Ne glede na politično simpatizerstvo in pripadnost imamo le eno državo za vse različno misleče državljane in le to in samo to Slovenijo, ki je vredna spoštovanja in tiste prave ljubezni, predvsem pa želje in odločenosti, da jo ohranimo takšno, kot je vselej bila – enotno.

Toda država smo ljudje, prav tisti politično opredeljeni, ki pa moramo kljub vsemu stremeti le k enemu cilju, to je ostati povezani in imeti moč, da prerastemo duševne barikade, ki nam preprečujejo biti eno. Tako pa v žalosti ugotavljamo, da prav zaradi političnih namigov, kdo ima bolj prav in čigava politika je bolj poštena, čutimo močno razklanost med ljudmi, celo tako veliko, kot je v zgodovini Slovencev še ni bilo…

Kakorkoli že, minulo sredo smo bili v Poljčanah, v Domu športa in kulture na občinski prireditvi v počastitev dneva državnosti.

Ob tej priložnosti sta bili podeljeni tudi dve visoki državni priznanji. Maroltovo plaketo za delo na področju folklorne dejavnosti je prejel Branko Fuchs iz rok profesorja Mirka Ramovša, predsednika strokovne programske komisije Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Ljubljana, častni srebrni znak Turistične zveze Slovenije za delo na področju turizma pa je prejel Dušan Otorepec, ki mu ga je podelil podpredsednik Turistične
zveze Slovenije in predsednik Štajerske turistične zveze mag. Jože Protner ob prisotnosti predsednika Turistične zveze Slovenska Bistrica Leopolda Turka.

V kulturnem programu, ki ga je povezovala Zdenka Detiček Opič, so poleg osrednjega govornika, župana Občine Poljčane Stanislava Kovačiča, nastopili še člani Folklornega  društva Košuta Poljčane in glasbena skupina Gemaj.

Po uradnem delu prireditve so občani ob pogostitvi Vinogradniškega društva Martin iz Studenic spregovorili še o pričujočem prazniku, svetovnem prvenstvu v nogometu in še čem.

(Vir: Panorama, 1.julij 2010)

[photosmash]