KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Pevski zbor

Koncert moškega pevskega zbora Rogaška v Poljčanah

Objavil: Uroš Orešič , dne: maj 27, 2010, 10:57 pop

Ubran Večerni ave Antona Foersterja nas je ponesel v prijeten petkov večer, ko so v Poljčanah koncertirali pevci moškega pevskega zbora Rogaška iz Rogaške Slatine pod vodstvom Marka Bračiča.

Zbor je stopnjeval vzdušje s pestrim izborom pesmi, izjemno interpretacijo, nepozabnimi solisti. K temu pa je pripomogla tudi voditeljica prof. Tanja Jurjec z doživetimi, lirično obarvanimi in zbornem jeziku predstavljenimi veznimi besedili, ki so predstavljala zbor in njihov repertoar. Pevci zbora Rogaška so se nam predstavili s šestnajstimi pesmimi, razdeljenimi v dva sklopa, vmes je dve pesmi zapel mešani zbor KUD-a Janka Živka iz Poljčan prav tako pod vodstvom Marka Bračiča in, ob klavirski spremljavi Rebeke
Hrastnik. Po drugem sklopu pesmi pa sta zapela oba zbora skupaj in pesmi Slovenska dežela in Dajte, dajte sta zadoneli v zaključek prijetnega večera. Posebno noto večeru pa je vsekakor dal zborovodja Marko Bračič, saj tudi nespretnemu očesu in ušesu ni mogle uiti energija, ki kroži med njim in med pevci, in zanos, s katerimi počne to, kar počne s štirimi zbori, to, kar počne tako zelo dobro.

(Vir: Panorama, 27.maj 2010)

[photosmash]