KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Recitatorska sekcija

Ženska ni enakopravna

Objavil: Uroš Orešič , dne: marec 11, 2010, 10:20 pop

Sobotna prireditev v počastitev dneva žena je ponovno napolnila dvorano Doma športa in kulture v Poljčanah.

Organizator prireditve, Ženski forum SD Poljčane, in glavna akterka prireditve Nada Aranjoš sta kot slavnostno govornico v goste povabila poslanko državnega zbora mag. Majdo Potrata, ki se je v svojem govoru dotaknila ženske, njene še vedno premalo cenjene vloge v družbi in družini, saj so še vedno zelo prisotne razlike med moškim in žensko na vseh področjih bivanja.

V kultumem programu so se predstavili otroci Vrtca Poljčane, enota Mehurčki, pod mentorstvom vodje enote Metke Kovačič Prah, učenci 5. b. razreda oš Paijčaaa; Nika zgabič, Sara Kodrič, Monika Šega in Manja Kekec, ki se je predstavila tudi z lastno pesmico, Miha Kropec pa je igral na harmoniko.

S svojim petjem je navdušila tudi Lana Potočnik, ki je zbranim zapela lastno skladbico Moja soba in požela bučen aplavz.

Za glasbeno kuliso je skrbel Toma; Kurež, ki je zbrane navdušil z interpretacijo pesmi Toneta Pavčka. Prireditev je povezovala Zdenka Detičel Opič, ki je recitirala nekaj pesmi.

Za >>dober glas<<, ozvočenje, je skrbel Ivan Rejc, za prijeten pomladanski ambient in okrasitev odra pa so poskrbele članice Društva zeliščarjev Dravinjske doline in učenci OŠ Poljčane, ki so izdelali čudovite risbe oplemenitene z lepimi mislimi.

Ker so prireditvi prisostvovali tudi člani SD Slovenska Bistrica, je vlogo podeljevanja nagljev prevzel Drago Mahorko, ki je poleg rožic poklanjal tudi prijazen nasmeh. Ob koncu je gostji mag. Majdi Potrata simbolično darilo in cvetje predala predsednica Občinskega odbora Socialnih demokratov mag. Klavdija Ambrož.

Po prireditvi je sledilo prijetno druženje in ob pogostitvi je stekla še marsikatera lepa misel in beseda na račun žensk.

(Vir: Panorama, 11.marec 2010)

 

[photosmash]