KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Recitatorska sekcija

Razvitje prapora upok.

Objavil: Uroš Orešič , dne: marec 19, 2010, 2:08 pop

Kmalu potem, ko so leta 1952 upokojenci iz Poljčan, Studenic in Laporja ustanovili svoje stanovsko društvo, so razvili svoj prapor dvojček. Po osamosvojitvi oblikovno ni bil več primeren sedanjosti, zato so se v društvu odločili za nov prapor. Tudi tokrat ima društvo dva prapora z dvema praporščakoma.

Petek, 19. marec, je zabeležen kot praznik društva, saj so s pomočjo mnogih sponzorjev ter z obiskom številnih upokojencev in gostov v poljčanskem Domu športa in kulture svečano razvili novi prapor. Prireditev, katere moderatorka je bila Zdenka Detiček Opič, je bila obogatena s kulturnim programom. Predsednica društva Berta Majhen je v svojem nagovoru predstavila delovanje 800-članskega društva, pomen dejavnosti upokojencev in čeprav se sedanja generacija sooča z raznimi težavami, stvari ni politizirala, razvitje prapora pa je označila kot ponos društva, ker vzajemno sodeluje na območju dveh občin, in zaključila z besedami: »Danes je naš praznik, zato se veselimo skupajl«

Potem ko so na prapor z 28 žebljički pripeli še 15 trakov, sta praporščaka Ivan Šket (Poljčane) in Vili Berdnik (Laporje) uprizorila častni pozdrav številnim praporom drugih društev. Sledil je še blagoslov, ki ga je opravil poljčanski župnik Štefan Hodnik. Ob tej priložnosti je župan Občine Poljčane Stane Kovačič dejal: »Razvitje prapora je velik dogodek za upokojence. Čestitke vsem, še posebej tistim, ki so bili organizatorji novega prapora. Danes je vaš čas za praznovanje!« To pa je tudi sledilo po številnih pozdravih gostov in pogostitvi, ko so si upokojenci izmenjali mnogo spominov, ki so jih nabrali v svojem bogatem življenju.

(Vir: Panorama, 25.marec 2010)

[photosmash]