KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Dramska sekcija

Dedek Mraz na obisku pri gozdnih prijateljih

Objavil: Uroš Orešič , dne: januar 7, 2010, 9:38 pop

Morda niste vedeli, da je letos dedek Mraz obiskal tudi gozdne živali. Že dalj časa
je zajček Snežko tuhtal in gojil v sebi željo po pravem praznovanju novega leta prihodom dedka Mraza, prav taksnega, ki obiskuje otroke in odrasle po vsem svetu. Težava pa je nastala, ker Snežko ni vedel, kako bi željo prenesel do dobrega moža, ki prispe na zlati kočiji in prinese kup daril, za vsakega nekaj. Pri tem mu je pomagala prijateljica Mojca iz mesta, ki ima zelo rada svoje gozdne prijatelje in edina razume njihovo govorico. Napisala je pismo dedku Mrazu in ga tudi oddala na pošto.

Živali se bile v velikem pričakovanju dedka Mraza, zato so ves dan pred njegovim prihodom čistile gozd in odnašale vso nesnago in odpadke, ki jih brezvestni ljudje odlagajo kar v njihovo domovanje. Ko je bilo vse nared, so zaslišali zvončkljanje, zatem pa se je prikazal tudi dedek Mraz, ki je na rami nosil veliko vrečo, polno daril. Obdaril je vse prebivalce gozda in jih tudi pohvalil, da imajo najčistejši gozd, kar jih je videl. Ob koncu jim je še obljubil, da jih bo odslej obiskoval vsako leto.

Srečne živali so se še dolgo v noč pogovarjale o veselem dogodku in ugotovile, da imajo ljudje čudovite običaje in navade, le da se včasih spozabijo in v naravi odložijo stvari, ki ne sodijo v hišo živali …

Pravljico, ki jo je napisala Zdenka Detiček Opič, so v Domu športa in kulture v Poljčanah zaigrali člani dramske sekcije KUD Janka Živka Poljčane. Letos se V pravljično dogajanje vključili tudi otroke, kar je bilo zanje posebno doživetje. Dedek Mraz, ki je med pravljico po-
leg igralcev – gozdnih živali – obdaril otroke, je nanje naredil poseben vtis.

S tem pa se je v KUD-u Janka Živka Poljčane zaključil niz prireditev veselega decembra, za katerega lahko trdimo, da je dobro uspel in bil tudi dobro obiskan, kar je plačilo za trud vseh članov kulturno umetniškega društva.

(Vir: Panorama, 7.januar 2010)

[photosmash]