KUD Janko Živko Poljčane
 
 

Objavljeno v: Godba na pihala

Paša za oči in številne nagrade

Objavil: Uroš Orešič , dne: februar 14, 2009, 8:54 pop

Sobotno dopoldne je v lepem, a hladnem vremenu pritegnilo po naših ocenah rekordno število organiziranih skupin z vseh treh bistriških osnovnih šol, ki so se jim pridružile še številne posamične maske.

Od športne dvorane so povorko po Partizanski cesti številnim gledalcem “napovedovale” kar tri godbe na pihala, il Frajhmana, Spodnje Polskave in Poljčan. Na čelu dolge kolom je bila Glavna copernica, za katero se je sicer skrival -moški, brez maske znan kot Danilo Janžič. Njegova glavna pomočnica. Jana Jeglič, je na zunanjcm grajskem dvorišču razglasila nagrade, ki jih je po dolgotrajnem usklajevanju ocen prisodila stroga ocenjevalna komisija. Ker so na povorki prvič nastopile kar tri osnovne šole. je bila izbira toliko težja.

Nam so v mimohodu na Trgu svobode najbolj padle v oči naslednje skupinske maske, z OŠ Pohorskega odreda: učiteljski zbor. preoblečen v čebele in čebelice (tudi ravnatelj), Zamenjan spol, Narobe svet, Navijačice, Slikarji, Gozd, Severni medvedi. Učitelji – čebelarji, Živalski vrt Slovenska Bistrica in Eko bus; z 2. OŠ: Potapljači (uspešni tudi v Opatiji in Ptuju), Hobotnice. Gusarji, učiteljice Havajke, Morske zvezde, Pikina gusarska posadka, Ribiči, Morje, Slovenska mornarica, Reševalci, Meduze in Ribice. Z OŠ Minke Namestnik Sonje: Čebele. Med posamičnimi maskami je največ pozornosti pritegnil Dinozaver, odlični pa so bili tudi Letalo, Palmica, Jagoda, Palček, Ježek, Kokosovo drevo, Kokakola, Morska zvezda, Listi, Robot Nina, Zvonček, Pajek, Jež, Hobotnica in številni drugi maskirani otroci.

[photosmash]